Pijnappelklier staat centraal in publicatie Het Liefdesvaccin

De pijnappelklier blijft als het derde oog vaak onbelicht in de discussies over corona. Toch zien de auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti dit als een middel tegen corona. Samen met het versterken van het lichtlichaam. Met veel interesse las ik daarover in hun boek Het Liefdesvaccin, dat ik daags voor kerstmis in mijn brievenbus vond.

De pijnappelklier maat o.a. het liefdeshormoom aan, schrijven Geert Kimpen en Michelle Shanti
De pijnappelklier maakt o.a. het liefdeshormoon aan, schrijven Geert Kimpen en Michelle Shanti

Zelf zou ik me het liefst nog vandaag dan morgen laten vaccineren. Ik haalde dan ook opgelucht adem toen het kabinet besloot om het inenten met Pfizer al op 6 januari en niet 8 januari te starten. Toch wil nog steeds 25% van Nederland zich niet laten inenten. Ik wilde graag het waarom weten. Daarom las ik Het Liefdesvaccin van Geert Kimpen en Michelle Shanti.

Dagboek gaat vooraf aan het deel over de pijnappelklier

Voorafgaande aan de pagina’s over de pijnappelklier lees ik in Het Liefdesvaccin het dagboek van Geert Kimpen & Michelle Shanti. Vanaf 3 maart 2020 t/m 18 oktober schrijven ze over wat de pandemie met hen deed.
Op pagina 28 schrijft Michelle over de stofjes die de pijnappelklier ontwikkelt in het lichaam van een vrouw door intiem te zijn met een ander. Daardoor gaat ze affectie en genegenheid ontwikkelen voor deze persoon. Intuïtie en eigenwaarde fluiten haar terug waardoor ze zichzelf meer verliest dan goed voor haar is.
Door de Lock down echter ontstond huidhonger omdat je elkaar niet mag aanraken, wanneer je niet tot hetzelfde huishouden behoort. En dat terwijl we allemaal hetzelfde willen: verbinding, liefde, gezondheid en vrijheid in een wereld die liefdevoller wordt in plaats van harder. Michelle Shanti en Geert Kimpen hadden het er maar wat moeilijk mee. Zij woont in Nijmegen en hij in Bodegraven.

Mondkapjes

Uit pure frustratie plaatste Michelle op Facebook een foto van haarzelf met op elke borst een mondkapje. ‘Ik kan en wil niet leven in een wereld waarin wij verplicht worden om onze ademhaling te bemoeilijken.’
Juist om deze genoemde redenen hunker ik naar een normale samenleving. Vooral omdat Peter op zijn 85 een groot risico vormt. Hij en ik komen bijna de deur niet meer uit. We zijn bang om besmet te raken, vooral nu het Spaarneziekenhuis in onze woonplaats Haarlem al twee keer een corona patiënt per helikopter naar Duitsland heeft laten vervoeren.  Het zal je maar gebeuren.
Op pagina 119 van Het Liefdesvaccin schrijft Geert over Frank Ruesink. ‘Hij vecht als een leeuw tegen het vaccinatiebeleid en wordt op Facebook door duizenden geliket en gedeeld.’ Frank heeft Michelle gecontracteerd wegens haar sexyfoto met de mondkapjes.

De pijnappelklier belicht

Het tweede deel laat je focussen op een nieuwe wereld, stellen de auteurs. Ten eerste belichten ze de pijnappelklier. Dat bevindt zich in de hersenen precies daar waar vrouwen in India op hun voorhoofd een rood rondje dragen. Het staat ook wel bekend als het derde oog.
De pijnappelklier maakt drie belangrijke hormonen aan: 1) Serotonine ofwel het gelukshormoon. 2) Melatonine, het hormoon van de duisternis. 3) DMT, het godshormoon zoals de auteurs het noemen.

Het lichtlichaam versterken

Vervolgens geven de auteurs oefeningen om je lichtlichaam te versterken. We bestaan niet uit honderd procent uit materie, maar vooral uit verschillende vormen van energie. Van ons fysiek lichaam tot de meer subtielere energielagen. Zoals ook de wetenschap erkent, stellen de auteurs.
Het versterken van dit lichaam komt je geestelijke ten goede.  
Op pagina 292 noemt Michelle de liefde de meest helende kracht op aarde.  In de kabbala wordt de mannelijke energie vergeleken met elektriciteit, vrije wil en wilde energie. ‘Deze worden gekanaliseerd wanneer er een stekker, de vrouwelijke energie, in het stopcontact wordt gestoken. De vrouw is in deze context dan magnetisch geladen’’, schreef Michelle.    

de pijnappelklier maakt onder andere het gelukshormoon en dat hebben Peter en ik nog steeds volopr,
de pijnappelklier maakt onder andere het gelukshormoon serotonine en dat hebben Peter en ik nog steeds volop

Het liefdesvaccin en meer over Michelle Shanti en Geert Kimpen

Het Liefdesvaccin (360 pagina’s) verscheen bij uitgeverij London Books. ISBN 9 789493 191501. € 15,= 
● Het meisje dat aan de deur verscheen. Geert Kimpen schreef verschillende boeken. In 2019 verscheen zijn wereldwijde bestseller ‘’Het meisje dat aan de oever verscheen’’
● Michelle Shanti is trainer, coach, uitgever en auteur. https://michelleshanti.nl/
● Dit is tot aan de lente mijn laatste blogpost. Door de loc down kwam er een eind aan de wekelijkse bezoekjes aan theater, musea en dergelijke. Deze vormden een bron van inspiratie voor mijn wekelijks schrijven. Ik ga iets nieuws beginnen daarbij voortbordurende op mijn boek ’De Doorzetstèr, een ode aan de liefde’.
● Online wil ik een drieluik opzetten over liefde op latere leeftijd. 1) Inspireren; het delen van mooie verhalen. 2) motiveren; een forum voor het stellen van vragen. 3) doen; mijn wekelijkse blogpost als idee om alleen of samen iets te ondernemen. Dankzij mijn boek, blog en motivatie ben ik toegelaten tot Silver Starters van Leyden Academie. Dat is een gratis set-up voor 50plussers met een goed idee. Wil je soms ook meedoen? Neem dan contact met hen op, wellicht hebben ze nog plaats.

Wist je dat?

Wist je dat de auteurs van Het Liefdesvaccin zich lieten inspireren door de Bed-in van John Lennon en Yoko Ono in maart 1969 in het Amstel Hotel? Zeven dagen bleven ze in bed. Dat was hun huwelijksreis. Op de ramen en muren hadden ze zelf gemaakte posters geplakt met daarop de woorden: ‘’Bed Peace’’ en ‘’hair Peace’’. Daarmee vroegen ze aandacht voor vrede in de wereld. Duizenden mensen gingen de straat op en zongen: ‘’give peace a chance’’.
Hierdoor geïnspireerd roepen de auteurs mensen op een positieve boodschap van verbinding en vertrouwen uit te dragen. Mocht dit gedachtegoed je raken, plaats dan op de sociale media een foto van jezelf alleen of met anderen die uitdraagt dat ook jij gelooft in een nieuwe wereld en daarvoor mede je verantwoordelijkheid neemt.
Zelf vind ik dit een prachtig initiatief maar na het lezen van het Liefdesvaccin blijf ik toch een voorstandster van mondkapjes en een spoedige vaccinatie. Toch wilde ik dit boek niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik heb er geen spijt van, want het is een boeiend boek met prachtige verhalen.    

Soms schrijf ik over levensthema’s, bijvoorbeeld over het met kunst verwerken van een post traumatisch stress syndroom.

2 gedachten over “Pijnappelklier staat centraal in publicatie Het Liefdesvaccin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *