GTST sterren vormen cast van kassakaker ‘Mijn man begrijpt me niet’

GTST sterren Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess spelen de hoofdrollen in de hilarische komedie van Marjolijn van Kooten. Drie vrouwen, drie generaties met elk een ander leven. Bewust bij elkaar gezocht door regisseur Bob Maclaren.

'Mijn man begrijpt me niet'', een toneelstuk van Marjolijn van KootenT
‘Mijn man begrijpt me niet”, een toneelstuk van Marjolijn van KootenT

GTST sterren Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess vormen de cast van ‘Mijn man begrijpt me niet.’ Een zwarte komedie over voor iedereen herkenbare relatieproblemen. Na het zien van de première in theater DelaMar sprak ik met hen.

Tanja Jess

‘Is het herkenbaar voor je ?’ vraag ik aan Tanja Jess. Ik herinner me nog die fatale scène uit GTST. Ludo Sanders wilde haar iets aandoen. Ze verloor haar evenwicht en bungelde aan de rand van een klif boven woest kolkend water. Ze riep om hulp, maar hij liet haar los. Ze viel te pletter.
Nu sprankelt ze op het toneel. Bruisend en energiek zonder dat vileine karakter van Bowien. De koele kikker ontpopt zich als een betrokken relatietherapeute. Ze knalt al in de eerste minuten met oneliners als ‘het leven is prachtig.’
Of ‘Mijn man begrijpt me niet’ herkenbaar is? ‘Yoga en andere situaties uit dit stuk herkennen we allemaal toch?’ antwoordt ze. Snel pakt ze een glas en gaat samen met mij op de foto.

GTST sterren, Tanja Jess neemt snel een glas wijn
GTST sterren, Tanja Jess neemt snel een glas wijn

GTST sterren, Anouk Maas

Op 6 september 2017 kwam musicalster Anouk Maas in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze speelde de rol van Zoë Xander. Onlangs is ze daarmee gestopt. Ze wil weer terug naar het theater. Of ze een relatie heeft? Daarover zegt ze niets, maar volgens de media houdt ze nogal van afwisseling.
Zoals ook de juriste die ze speelt in ‘Mijn man begrijpt me niet.’ Ze is getrouwd, maar wil via Second Love op zoek naar een man met meer spanning. Tanja stelt haar met een karakterboeket voor de keuze. Ze neemt een besluit, maar dat pakt anders uit.


GTST sterren, Victoria Koblenko

’Heb je dat speciaal voor vanavond ingestudeerd?’ vraagt Victoria Koblenko me. Bij het weggaan neem ik in het Russisch afscheid van haar. ‘’Welnee’’, lach ik. ‘Ik was destijds pianiste bij het Russische koor Otchizna (het Vaderland). Ik heb toen een beetje Russisch geleerd.’
Ze kijkt me aan. Ze is kleiner dan dat ik verwachtte. Spontaner dan de rol van de schizofrene Isabella die ze speelde in Goede Tijden Slechte Tijden. Ik leefde mee met haar verhouding met Ludo Sanders, haar opname in de kliniek, haar opgroeiend kind.
In 2010 moest ze Goede Tijden Slechte Tijden verlaten. Zoals eerder andere GTST sterren. Ze speelde een dramatische sterfscène. Ze zag ertegen op. ‘Bij GTST leerde ik het vak,’  zei ze.
In ‘Mijn man begrijpt me niet’ schittert ze in de rol van een schoondochter belast met de mantelzorg voor haar irritante schoonmoeder. Ze slooft zich uit. Haar man ziet het niet. Hij bekommert zich alleen om zijn moeder. Zij kan geen nee zeggen, totdat…

Met GTST sterren Anouk Maas en Victoria Koblenko op de foto
Met GTST sterren Anouk Maas en Victoria Koblenko op de foto
Cliffhanger Ludo en Bowien

GTST sterren fonkelen in ‘Mijn man begrijpt me niet’

Voor het spelen van de drie hoofdrollen koos regisseur Bob Maclaren bewust de GTST sterren uit wegens hun verschil in leeftijd en leefstijl.
● Tanja Jess (1967): Ze heeft al negentien jaar een relatie met de elf jaar jongere Charly Luske. Ze zijn elf jaar getrouwd. Ze houden veel van elkaar, praten vaak en zijn trots op hun kinderen.
● Victoria Koblenko (1981): Ze werd in augustus 2016 moeder van zoon Kiy. Voor wat betreft de opvoeding is ze het grotendeel eens met haar partner Evgeniy Levchenko. Ze is geen al te strenge moeder.
● Anouk Maas: Ze heeft wellicht een relatie, maar vertelt er niet veel over. Privé is privé. Wel bedankt ze haar collega’s van en de kijkers naar GTST voor de fijne tijd. Nu gaat ze haar vleugels uitspreiden. Eerder schitterde ze al in de rol van Maria in the Sound of Music.
● Volgens de speellijst van ‘Mijn man begrijpt me niet’ is het stuk tot en met 28 maart op verschillende plaatsen in Nederland te zien.

Wist je dat?
 

Wist je dat ‘Mijn man begrijpt me niet’ het eerste toneelstuk is van Marjolijn van Kooten? Met haar psychiatrisch cabaret trekt ze volle zalen. In 2010 won ze de Wim Sonneveldprijs.

Mijn man begrijpt me niet’ is een productie van Spoor 12

Soms schenk ik aandacht aan bijzondere films en de personen daarin. Zo bezocht ik in de Beurs van Berlage een bijzondere expositie over het leven van Audrey Hepburn. Eigenlijk wilde zij gewoon moeder zijn.

‘.

2 gedachten over “GTST sterren vormen cast van kassakaker ‘Mijn man begrijpt me niet’

    1. Marianne Visser van Klaarwater Bericht auteur

      Dank je wel, Henrica,
      Het was ook zo’n leuk gebeuren. Heel gezellig. Vroeger keek ik bijna altijd naar de serie, maar sinds 2010 niet meer. Nu genoot ik, in een zaal met bijna allemaal vrouwen, van het toneelstuk en ook Peter had het reuze naar zijn zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *