Humphrey Campbell en Trio Cor Bakker op vleugels in het Tuintheater

Humphrey Campbell en Cor Bakker gaven op 22 juli een swingend concert in het Tuintheater van de Arendshoeve te Aalsmeerderdijk. Na afloop omarmde ik als dank beide artiesten

Humphrey Campbell en Cor Bakker gaven op 22 juli een swingend concert in het Tuintheater van de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug. Na afloop omarmde ik als dank beide artiesten.

Vurig en sprankelend. Dat was het concert van Humphrey Campbell en Trio Cor Bakker op 22 april in de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug. Niet alleen tussen Humphrey en het Trio Cor Bakker raakten op elkaar ingespeeld, maar ook het publiek en de artiesten. Ondanks het zonnige weer genoten 180 mensen in de warme kas van De Arendshoeve te Aalsmeerderdijk.

Toegegeven, Peter en ik kwamen wel enigszins gestrest binnen. Bij het wegrijden in Haarlem botste ik met mijn nieuwe 2e-hands BMW Sedan tegen een andere auto. Verder deed onze Tom Tom het niet. Eenmaal op de Aalsmeerderdijk konden we De Arendshoeve niet vinden. Volgens de uitnodiging bevond deze zich op Aalsmeerderdijk 238, maar dat moest zijn 438.

Humphrey Campbell en Trio Cor Bakker: lekker swingend

Dus stress, stress, stress. Die viel al een deel van ons af, zodra we De Arendshoeve binnenstapten. De tot evenementenlocatie omgebouwde bloemenkas is nog steeds een feest van geuren en kleuren. Vooral de gerbera’s zijn prachtig. Evenals de vele rode bloemen.
De kleur rood paste goed bij deze middag. Als kleur van de liefde deed ze recht aan een hartverwarmend en lekker swingend programma. Na een intro van Cor Bakker met bekende nummers van Wim Sonneveld en een hommage aan Toots Tielemans volgde Humphrey Campbell.

Tuintheater van de Arendshoeve, 22 april, trio Cor Bakker

Tuintheater van de Arendshoeve, 22 april, trio Cor Bakker, foto genomen vanuit de ”coulissen”

Humphrey Campbell en TRio Cor Bakker: spontaan en vol emotie

Zonder een van te voren bedacht programma zong Humphrey Campbell spontaan dat wat in hem opkwam. Naadloos gevolgd Cor Bakker en zijn trio. En spontaan ondersteund door de zaal onder wie ook enkele familieleden van Humphrey.  Zoals zijn stiefmoeder, Op zijn 13e kwam Humphrey bij haar wonen. Nu begon ze spontaan te dansen. En dat terwijl ze een week later haar 86e verjaardag vierde.
Peter en ik vergaten het gesukkel aan het begin van deze middag. Het was alsof deze swingende muziek zo vol emotie het publiek en ons vleugels gaf. Kortom: tussen Humphrey Campbell en trio Cor Bakker ontstond een muzikale energie van jewelste. Zoals dat ook voelde voor Humphrey Campbell.

Tuintheater van de Arendshoeve, 22 april, trio Cor Bakker

Tuintheater van de Arendshoeve, 22 april, Cor Bakker en Humphrey Campbell

Reacties van de artiesten

Na afloop omarmde ik Cor Bakker en Humphrey Campbell als dank voor deze geweldige middag. ‘’En hoe voel je je nu?”” vroeg ik aan Humphrey Campbell. Hij antwoordde: ·‘’Het optreden in De Arendshoeve gaf me enorm veel energie. Het voelt net alsof ik gesport heb. Het was ook een fijn publiek. Ze konden goed luisteren. Door zelf naar hen te luisteren kon ik op ze inspelen. En dat in het prachtige Tuintheater van De Arenshoeve.”

Tuintheater van de Arendshoeve, 22 april, trio Cor Bakker en Humphrey Campbell

Tuintheater van de Arendshoeve, 22 april, trio Cor Bakker en Humphrey Campbell, slotapplaus

Humphrey Campbell en Trio Cor Bakker: hoogtepunten

Een geweldige muzikale middag vol ritme, harmonie en lekkere luistermuziek. Dat was ‘’Cor Bakker ontvangt Humphrey Campbell’’. Nummers die me bijzonder raakten waren:
● De hommage aan Toots Tielemans. In gedachten zag ik de wereldberoemde speler met zijn mondharmonica. Het zachte en met eerbied gebrachte spel van Cor Bakker en zijn trio ontroerde me;
● Bye bye blackbird; het door Humphrey Campbell en Trio Cor Bakker lekker swingende jazzy nummer maakte me helemaal blij;
● Medley van Elvis Presley: Verrast luisterde ik naar deze door Humphrey Campbell mooi gezongen medley. Verrast omdat Humphrey vooral bekend staat om jazz, soul, fun & latin music;
● That’s live van Frank Sinatra. Dit nummer raakte me als een tsunami van levensvreugde; · Fragile van Sting. Veel te snel ging deze middag voorbij. Uiteraard volgde er nog een toegift en wel ‘’fragile’’ van Sting. Een zeer toepasselijk nummer voor deze geweldige middag.
‘’On and on the rain will fall
Like tears from a star like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are how fragile we are.’’

Wist je dat?

Wist je dat het Crown Theater Aalsmeer overweegt om meer producties op te voeren in Het Tuintheater van De Arendshoeve?
Ook verzorgt het Crown Theater allerlei leuke evenementen zoals in samenwerking met galerie Sous-Terre in Aalsmeer een heus Carnavalle del Arte in Venetiaanse stijl.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Crown Theater in Aalsmeer.

Muziek verrijkt je leven, dat vindt ook Susan Rigvava Dumas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *