Cultuurblog biedt tegenwicht voor dagelijkse stroom verontrustend nieuws

Cultuurblogger.nl is een initiatief van Marianne Visser van Klaarwater
Cultuurblog cultuurblogger.nl is een initiatief van Marianne Visser van Klaarwater.

Cultuurblog cultuurblogger.nl bestond vanaf maart 2014 tot 1 januari 2023. Wekelijks schreef ik over cultuur in Nederland en soms daarbuiten.  Vanaf die datum wijzigde de naam van het blog in ”Verder op Weg”. In dit artikel ga ik in op 7  gestelde vragen.

Wat biedt je cultuurblog? 

Ik schrijf over:

  • Dagjes uit en soms reizen: hierin maak je kennis met een streek of stad;
  • Kunst: exposities en ontmoetingen met kunstenaars; 
  • Theater; recensies en ontmoetingen met artiesten;
  • Koninklijk erfgoed; over de historie en ontmoetingen met vorsten.
  • Zingeving: bijeenkomsten en boeken die stemmen tot nadenken.  

Over het waarom van mijn cultuurblog

Waarom richt je je op cultuur?
Dagelijks rolt er via de media een lawine van slecht nieuws over ons heen. Met mijn blog bied ik een tegenwicht. Ik laat anderen delen in datgene waarvan ik zelf geniet en wat mijn leven zin geeft. En ja, dat is cultuur.
We mogen best trots zijn op de religieuze en humanistische verworvenheden van ons land plus onze tolerantie jegens andersdenkenden. Hoe meer we dat beseffen, des te sterker staan we tegenover krachten die onze westerse samenleving willen ondermijnen. Om dat alles begon ik mijn cultuurblog cultuurblogger.nl.

Cultuurblogger.nl Het Nederlands koningspaar tijdens preuvenemint 2014, foto: Marianne Visser van KlaarwaterHet Nederlands koningspaar tijdens preuvenemint 2014, foto: Marianne Visser van Klaarwater
Preuvenemint Maastricht 2014. 200 jaar koninkrijk, foto: Marianne Visser van Klaarwater

Over de inspiratie voor mijn cultuurblog

  • Wat geeft je inspiratie? Hoe kom je aan informatie?
  • Uitnodigingen voor persbijeenkomsten en openingen;
  • Dat wat me raakt in mens en maatschappij; Hollandia Netwerk: een netwerk voor mensen in Nederland en Vlaanderen werkzaam binnen Promotie Recreatie En Toerisme (PRET). Tijdens zgn PRET-bijeenkomsten verkennen de leden een bepaalde stad, dorp, of regio.

Op mijn cultuurblog plaats ik geen advertenties

Verdien je aan cultuurblogger.nl?
Nee. Alle kosten voor mijn blog betaal ik zelf. Er staan geen verdiensten tegenover. De abonnementen zijn gratis. Advertenties plaats ik niet. Het verrijkt wel mijn leven dankzij contacten met bloggers, kunstenaars, artiesten en andere personen.
Kortom: ik voel me superrijk. En dat geef ik graag door aan anderen.

Cultuurblog # Vrijthofconcert 2015
André Rieu en zijn Marc Rieu in gesprek met Marianne Visser van Klaarwater

Cultuur om je leven meer zin te geven

cultuurblogger.nl gaat ook over bezinnen. Geloof je in God?
Ja, maar wel vanuit een humanistische christelijke  visie. Ik zie Jezus vooral als mens.
Door als mens zelf het lijden te hebben ervaren, kan Hij ons steunen in ons lijden. Ik zie hem niet zozeer als verlosser maar wel als voorbeeld voor mijn leven.
Tijdens de twee jaar durende loodzware ziekte van mijn man Roel (1946-2008) vonden we vooral troost in de mens Jezus.  Ons geloof gaf ons kracht.
Ik voel me betrokken bij de rooms-katholieke kerk wegens de mysterie, mystiek en symboliek van dit geloof. Vanuit het geloof als bron van liefde zet ik me in voor de maatschappij.

Wist je dat?

Wist je dat ik ook lezingen geef over de door mij geschreven boeken en projecten (mee)organiseer? Meer daarover lees je op de pagina ”over Marianne”.
Wil je me volgen? Neem dan een gratis abonnement op mijn nieuwsbrief door daartoe het formulier in te vullen. Dit vind je rechts op mijn website. Of volg mijn facebookpagina.

Rusland zorgt voor veel verontrustend nieuws. Wil je meer weten over de historie van dit rijk? Lees dan mijn verhaal over tsaar Nicolaas II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *