Carnavale dell’Arte: Benefietconcert van Opera Familia voor Kracht van Down

Carnavale dell'Arte, 25 februari 2017, Galerie Sous-Terre Aalsmeer

Carnavale dell’Arte, 25 februari 2017, Galerie Sous-Terre Aalsmeer, foto Tobias Rothe.

Carnavale dell’Arte.  Zo noemde galerie Sous-Terre te Aalsmeer het feest op 25 februari 2017 ter ere van haar tienjarig bestaan . Omringd door schilderijen en beelden over carnaval genoten de gasten tijdens een Italiaans diner van Opera Familia. Dit zingende gezin brak in 2011 door met Holland’s got Talent. Carla, Paul en Belinda Vermeer stelden  de baten van hun optreden ten gunste van het project De Kracht van Down.

Carnavale dell'Arte.. Galerie Sous-Terre Aalsmeer

Carnavale dell’Arte.. Galerie Sous-Terre Aalsmeer

Carnavale dell’Arte in Venetië bruist. Typische maskers, sfeer, opera’s, heel veel kunst en dat alles in kastelen en musea maken het carnaval tot een culturele feestfontein van jewelste. Bezoekers vinden het een eer om bij de spectaculaire diners en dansfeesten aanwezig te kunnen zijn.

Carnavale dell’Arte bij Sous-Terre Aalsmeer was spraakmakend

Zo’n spraakmakend feest in Venetiaanse stijl was ook het Carnavale dell’Arte van Galerie Sous-Terre Aalsmeer op 25 februari. Hartelijk verwelkomd met een glas bubbels genoten we van kunst met als thema, ‘’carnaval’’.

Robert Webster en Carnavale dell’Arte

In de expositie Carnavale dell’Arte speelt het werk van Robert Webster de hoofdrol. Zijn doek “la vie, la folie” raakt me. Een naakt jongetje trekt een gordijn opzij om de wereld in al haar gekte te tonen. Op de achtergrond zie ik de lijkwade van Turijn met daarop het hoofd van Christus.
Geïntrigeerd door het thema leven en dood heeft het werk van Robert Webster een mysterieuze lading, zoals ook het leven zelf. Hoe kwamen we hier? Waar gaan we heen? Zoals ik dat ook mooi verbeeld zie in zijn “dance macabre”. Ongeacht wie we zijn wacht ons allemaal de dood als hetzelfde lot.

Robert Webster,,’la vie, la folie’’ (220 x 140

Robert Webster,,’la vie, la folie’’ (220 x 140

Walhalla

Dan zet de muziek in. Disckjocky klassieke muziek Brendan Jan Walsh opent met “de rit van de Walkűre” van Richard Wagner. In dit theatrale muziekstuk brengen strijdgodinnen uit de Noorse mythologie gesneuvelde helden naar het Walhalla.
Als gasten van het Carnavale dell’Arte van het 10 jarige Sous-Terre wacht ons een ander Walhalla. Maestro di Cucina (Keukenmeester) Alfio Fiorini maakte hiervoor een driegangenmenu van antipasti, diverse pastaschotels en als dessert tiramisu. Tussen de gangen door trad Opera Familia op. Met “het slavenkoor” Nabucco van Verdi brachten ze de stemming er goed in. Het door Belinda geschreven lied ‘’stil maar’’ over kinderen met het syndroom van Down ontroerde velen.

 

Samen met DJ Robert Walsh. Tussen het optreden van Opera Familia zorgde hij voor passende muziek.

Samen met DJ Brendan Jan Walsh. Tussen het optreden van Opera Familia zorgde hij voor passende muziek.

Opbrengsten Carnavale dell Arte voor project ‘’ Kracht van Down’’

De opbrengsten van hun optreden tijdens het Carnavale dell Arte bestemde de Familia Opera voor het project ‘’ Power of Down” (Kracht van Down). Dit internationale project toon op een liefdevolle en kunstzinnige manier de waardevolle kwaliteiten van kinderen en volwassenen met het syndroom van Down.  Ook geeft het een beeld van hun leefwereld. Dat doet zij:
• Met gedichten en liederen: zoals het ontroerende door Belinda Vermeer geschreven ‘’Stil maar”.
•.Een multifunctioneel boek met bladmuziek, gedichten, illustraties, liedjes-cd en karaoke-cd.
• Benefietconcerten zoals van de Opera Familia tijdens het Carnavall’ del Arte van Galerie Sous-Terre Aalsmeer.
De stichting hoopt het project voor 1 juli product technisch af te ronden om het:
• In oktober 2017 te lanceren.
• In 2018 tijdens een Wereldcongres in Schotland vertaald in het Engels te presenteren.

Wist je dat?

Wist je dat de Opera Familia Foundation sociaal maatschappelijke initiatieven ondersteunt en projecten mogelijk maakt? Als ambassadeur van de stichting ‘’wij voor jou’’ zet het operagezin zich in voor  ‘’the power of Down’’ en voor ‘’Goud voor oud’’. Dat laatste is een serie feestelijke concerten voor eenzame ouderen en ouderen in zorgcentra. Kijk voor meer informatie op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *